Wat is het verschil?

Als je niet zo bekend bent met IT en ICT kan het soms verwarrend zijn als mensen deze termen door elkaar gebruiken. De meeste mensen kunnen het wel linken aan iets technisch, maar dat is het vaak ook wel. Toch is het belangrijk om te weten dat er wel degelijk een verschil zit tussen de twee. Ben jij benieuwd wat dit verschil precies is en hoe je in de toekomst zult blijven onthouden wat wat is? Lees snel verder en neem later vooral een kijkje op https://gripopit.nl/werken-in-de-cloud/cloud-werkplek/

Duidelijk verschil tussen IT & ICT

De verwarring tussen IT en ICT is geheel logisch. Niet alleen lijken de afkortingen op elkaar, ook betekenen ze bijna hetzelfde. Eerst zal ik uitleggen wat de afkortingen nou eigenlijk betekenen. IT staat zo voor Information Technology. ICT staat juist voor informatie- en communicatietechnologie. Misschien weet je nu nog steeds het verschil niet echt, maar dat is niet zo gek. Eigenlijk is het belangrijkste wat je moet weten dat ze twee verschillende gebieden van de studie of de industrie betreffen. Misschien kon je het al een beetje uit de naam halen, maar valt eigenlijk onder het kopje IT. Het is dus een vorm van IT die verwijst naar het specifieke gebied van IT dat te maken heeft met communicatie.

Verwarring in de industrie 

Zit je in de informatie-industrie? Dan ben je er waarschijnlijk wel van op de hoogte dat de termen ICT en IT vaak door elkaar gebruikt worden. Wat niet iedereen weet is dat de naam ICT steeds een beetje meer wordt bepaald, als de industrie bevordert. Misschien klinkt dat nog een beetje vaag, maar gelukkig wordt er in dit artikel genoeg aandacht besteed aan beide termen. Zo is het ook goed om te weten dat de ICT in een rap tempo zal groeien  met de industrie, vooral als je kijkt naar de nieuwe vormen van communicatie die worden onderzocht en ontwikkeld. 

IT versus ICT

Het allergrootste verschil tussen IT en ICT is dat de concepten die de termen dekken enigszins anders zijn. Zoals eerder genoemd: ICT is simpelweg een specifiek gebied van IT. Alles wat wordt behandeld omtrent de ICT valt dus onder de paraplu van IT. Toch is het belangrijk om te onthouden dat niet alle IT- concepten de ICT worden gedekt. Dus als je op professioneel vlak praat over een van de termen is het cruciaal dat je goed oplet of je de juiste benaming gebruikt. Er zit namelijk wel degelijk een verschil in.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *