Maak je werk gemakkelijker met nieuwe spraakherkenningssoftware

Op je werk dagelijks bezig zijn met verslagen en notulen uitwerken kan op den duur erg saai worden. Natuurlijk hoort het er soms bij, maar in de meeste gevallen gaat hier veel tijd in zitten. Met de dragon naturally speaking is dit verleden tijd. Met dit hulpmiddel zorg je ervoor dat notuleren en dicteren gemakkelijk met je stem gaat. Je hoeft dus alleen maar je stem aan het werk te zetten en alles komt op je computer te staan. Handig toch? Daarom lees je in dit blog waarom spraakherkenningssoftware het werk gemakkelijker maakt.

Het scheelt veel tijd

Het kost veel tijd om grote vergaderingen uit te typen. Deze tijd kan je beter besteden aan andere en meer nuttige zaken. Zo komt het weleens voor dat medewerkers meerdere dagen bezig zijn om een belangrijke vergadering uit te typen. Met spraakherkenning kan je je stem het werk laten doen. Hele dagen bezig zijn met mails of formulieren opstellen is hiermee verleden tijd. Met spraakherkenning doet je stem het werk. Je geeft simpelweg aan wat er op papier moet komen en de technologie doet de rest. Best handig toch? De technologie is heel eenvoudig te gebruiken. Je zet een headset op en je praat in de microfoon. De rest wordt helemaal automatisch gedaan. Daarnaast is het fijn dat je je vingers wat meer rust kan geven. Als je de hele week alleen maar aan het typen bent, ga je dat na een tijdje voelen. Met deze technologie voorkom je dat je regelmatig naar de fysio moet. Of erger nog, dat je uitvalt met een muisarm. De voordelen van spraakherkenning zijn dus enorm, en de technologie blijft zich alleen maar ontwikkelen.

Spraakcommando uitvoeren

De technologie achter spraakherkenning kan gelukkig meer dan alleen maar het typen vervangen. Er zijn zelfs programma’s waardoor je je muis en toetsenbord helemaal niet meer hoeft te gebruiken. Je kan dan commando’s geven aan het programma en het wordt dan gewoon uitgevoerd, hoe makkelijk is dat! Je kan bijvoorbeeld zeggen dat het programma iets moet zoeken op het internet of een ander programma moet downloaden. Zo hoef jij geen muis en toetsenbord meer te gebruiken. Voor mensen met een handicap biedt dit programma ook een uitkomst. Zo kunnen mensen die moeilijk kunnen typen toch op kantoor werken. Met dit programma kan deze groep mensen ook makkelijk met een computer overweg en geef je ze een kans op de arbeidsmarkt.

 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *