Eigenaar domeinnaam achterhalen

Een domeinnaam is een identificatietekenreeks die een domein van administratieve autonomie, autoriteit of controle op internet definieert. Domeinnamen worden gebruikt in verschillende netwerkcontexten en voor toepassingsspecifieke naamgevings- en adresseringsdoeleinden. Over het algemeen identificeert een domeinnaam een netwerkdomein, hetzij als zijn IP-adres, hetzij als een benoemde host binnen het domein.

Domeinnamen worden gevormd door de regels en procedures van het Domain Name System (DNS). Elke naam die in de DNS is geregistreerd, is een domeinnaam. Domeinnamen zijn georganiseerd in ondergeschikte niveaus (subdomeinen) van het DNS-rootdomein, dat naamloos is.

Whois-databases

Een Whois-database is een verzameling informatie over domeinnamen en kan worden gebruikt om te achterhalen wie de eigenaar is van een bepaalde domeinnaam. Om een Whois-database te gebruiken, voert u eenvoudig de domeinnaam in waarin u geïnteresseerd bent in het zoekvak en de resultaten tonen u de contactgegevens van de eigenaar.

Whois-databases kunnen erg handig zijn wanneer u de eigenaar van een domeinnaam probeert op te sporen, of als u probeert te achterhalen of een domeinnaam beschikbaar is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle Whois-databases gelijk zijn gemaakt; sommige kunnen nauwkeuriger zijn dan andere, en sommige bevatten mogelijk alleen gegevens voor bepaalde typen domeinen.

Zoeken naar de contactgegevens van de eigenaar

Eigenaar domeinnaam achterhalen? Als u de contactgegevens van de eigenaar zoekt, zijn er een paar plaatsen waar u kunt zoeken. Probeer eens in het telefoonboek of op internet te zoeken. U kunt ook proberen de naam van de eigenaar te zoeken in een zoekmachine. Als je de contactgegevens van de eigenaar nog steeds niet kunt vinden, kun je in de stad rondvragen of contact opnemen met de plaatselijke Kamer van Koophandel.

Alles bij elkaar: de eigenaar van de domeinnaam vinden

Er zijn een paar stappen om de eigenaar van de domeinnaam te vinden. Eerst moet u het whois-record voor het domein vinden. Dit kan gedaan worden door een whois-lookup op het domein uit te voeren. Ten tweede moet u de contactgegevens van de registrar vinden. Dit wordt meestal vermeld in het whois-record. Ten slotte moet u contact opnemen met de registrar en hen om de contactgegevens van de domeineigenaar vragen.

Zodra u de contactgegevens van de domeineigenaar heeft, kunt u contact met hem opnemen en hem vragen het domein naar u over te dragen. In de meeste gevallen zullen ze dat graag doen als u hen iets van waarde kunt teruggeven.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *